ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ; Μερικά θέματα που πρέπει να γνωρίζουμε πριν ξεκινήσουμε να μπούμε στην διαδικασία τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευμάτων.


οδοντικά εμφυτεύματα στην Λάρισα,εμφυτεύματα,Οδοντίατροι,Λάρισα.

Οδοντιατροι Λαρισα τιμες -Όσο και να ψάξουμε να βρούμε μεταξύ των ανθρώπων  των οποίων έχουν ανάγκη και επιθυμούν  να αποκτήσουν  οδοντικά εμφυτεύματα , θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως οσο και να κουραστούμε,ποτέ δε θα βρούμε  δυο καταστάσεις οι οποίες να είναι οι ίδιες μεταξύ τους. Επομένως ο αριθμός των ραντεβού που θα χρειαστούν , ο χρονος, η ποικιλία των εργασιών καθώς και το κόστος είναι διαφορετικό.

Δηλαδή η τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευματων,  είναι μια ιατρική επέμβαση την οποία δεν την αγοράζουμε με το κομμάτι όπως θα αγοράζαμε οτιδήποτε άλλο από το ράφι ενός καταστήματος. Ειναι  κάτι το οποίο ειναι προσαρμοσμενο στις δικες μας ανάγκες και ιδιαιτερότητες, πραγμα το οποίο μερικές φορες για να επιτευχθεί, χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια,υπομονή και επιμονή τόσο από την πλευρά του οδοντιάτρου οσο και του ασθενή.

Το σωστό είναι πρωτα να γινεται μια επισκεψη στον οδοντίατρο για να γίνει η κλινική εξέταση/εκτίμηση της κατάστασης σας. Επειτα ο ειδικός θα σας δώσει ένα σχέδιο θεραπείας σχετικά με την προτεινόμενη θεραπεία, την διαδικασία, τους χρονους διεξαγωγής της θεραπείας ,το κόστος και θα σας ενημερώσει για την όποια πιθανότητα τροποποίησης της θεραπείας αν αυτό κριθεί απαραίτητο κατα την πορεια της.

1.Μην ζητάτε τιμές από το τηλέφωνο. Υπάρχουν πολύ σημαντικές παράμετροι στο στόμα σας, που πρέπει ο γιατρός να εξετάσει πριν μπορέσει να σας απαντήσει για το κόστος της θεραπείας σας. 

Πρέπει πάντα να προηγείται λεπτομερής ακτινογραφικός και κλινικός έλεγχος για να αποφασιστεί ο αριθμός και το είδος των εμφυτευμάτων που θα τοποθετηθεί στο στόμα σας, ώστε να καθοριστεί και το κόστος.

2.Τα εμφυτεύματα πρέπει να τοποθετηθούν σε υγιές στόμα και με προσεκτικό σχέδιο θεραπείας, ώστε να μην βρεθείτε αντιμέτωπος/η σε σύντομο χρονικό διάστημα με την ανάγκη να βάλετε περισσότερα εμφυτεύματα, εφόσον μπορούσε να προβλεφθεί η απώλεια κι άλλων δοντιών. 

3.Ρωτήστε αν στο κόστος του εμφυτεύματος περιλαμβάνετε το κόστος της προσθετικής αποκατάστασης

4.Ρωτήστε εάν χρειάζεται να γίνει οστική ανάπλαση, δηλαδή. η τοποθέτηση οστικού μοσχεύματος.(Σχεδόν το 50% των ασθενών που χρειάζονται εμφυτεύματα έχουν ανάγκη και από την τοποθέτηση κάποιας μικρής 'η και μεγαλύτερης ποσότητας οστικού μοσχεύματος) Ρωτήστε επομένως  κατά πόσο ειναι ενδεχόμενη η χρήση μοσχευματος, και κατα ποσο αυτο θα αυξήσει την τιμή της θεραπείας.

5.Είναι δικαίωμα σας να έχετε γραπτή βεβαίωση για το είδος των εμφυτευμάτων που θα χρησιμοποιηθεί στο στόμα σας. Κάποιες εταιρίες διαθέτουν πιστοποιητικά γνησιότητας τα οποία όχι μόνο θα επιβεβαιώσουν πως στο στόμα σας έχουν τοποθετηθεί τα εμφυτεύματα που έχετε συμφωνήσει αλλά θα χρησιμεύσουν και σαν σημείο αναφοράς στην περίπτωση που αποφασίσετε να αλλάξετε οδοντίατρο ή να ζήσετε σε μια άλλη χώρα. Ο οδοντίατρος σας μπορεί επίσης να σας χορηγήσει μια έγγραφη βεβαίωση, με τα αυτοκόλλητα της συσκευασίας των εμφυτευμάτων,  όπου αναγράφονται με κάθε λεπτομέρεια τα στοιχεία των εμφυτευμάτων σας με τον κωδικό του κάθε εμφυτεύματος και τον αριθμό της παρτίδας του καθενός ξεχωριστά.