Θεραπεία Ουλίτιδας/Περιοδοντίτιδας

Θεραπεία Ουλίτιδας/Περιοδοντίτιδας

Η ουλίτιδα είναι η φλεγμονή των ούλων. Όταν η ουλίτιδα δεν θεραπευθεί έγκαιρα η φλεγμονή μπορεί να εξαπλωθεί και στο οστό γύρω και κάτω από τα δόντια η οποία κάποιες φορές καταλήγει σε απώλεια δοντιών λόγω αυξημένης κινητικότητας αυτών.
Τα πρώτα συμπτώματα πάθησης των ούλων είναι η αιμορραγία τους κυρίως κατά την διάρκεια του βουρτσίσματος. Σε αυτά τα πρώτα στάδια βασική αιτία είναι η δημιουργία οδοντικής πέτρας. Στις περιπτώσεις αυτές ένας σωστός καθαρισμός στον οδοντίατρο σας αλλά και κυρίως  η συμμόρφωση του ασθενή σύμφωνα με τις οδηγίες του οδοντιάτρου για καλύτερη στοματική υγιεινή είναι καταλυτικοί παράγοντες για την καταπολέμηση της ουλίτιδας.
Γι αυτό η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από την θεραπεία. Στις περισσότερο βεβαρημένες καταστάσεις της περιοδοντίτιδας οι λόγοι που μας επηρεάζουν πέρα από την οδοντική μικροβιακή πλάκα και πέτρα, μπορεί να επηρεάζουν και άλλοι εξωτερικοί παράγοντες όπως το κάπνισμα, οινοπνευματώδη ποτά, φάρμακα,γονιδιακη προδιαθεση ή και η κλινική κατάσταση της γενικότερης υγείας μας.
Η θεραπεία τις περισσότερες φορές χρειάζεται έναν αριθμό από συνεδρίες κατά την διάρκεια  των οποίων γίνεται βαθύς καθαρισμός, ο οποίος κάποιες φορές μπορεί να γίνει και με χειρουργική προσέγγιση πάντα κάτω από τοπική αναισθησία.
Πιθανή η λήψη φαρμακευτικής αγωγής παράλληλα με την θεραπεία στο οδοντιατρείο και  ενδοστοματικων ακτινογραφιων για να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.