Οδοντικά εμφυτεύματα. Τι να επιλέξω;


οδοντικά εμφυτεύματα Λαρισα

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΛΑΡΙΣΑ : Αρκετά συχνά βλέπουμε στο ιατρείο μας πως οι υποψήφιοι εμφυτευματικοι ασθενείς είναι αρκετά προβληματισμένοι.

Λόγοι προβληματισμού   

 α) Προβληματισμός σχετικά με την διαδικασία τοποθέτησης των οδοντικών εμφυτευματων.

 β) Προβληματισμός σχετικά με την επιλογή εμφυτευματος.

Σχετικά με το πρώτο σκέλος του προβληματισμού ο κάθε ενδιαφερόμενος καλείται να πληροφορηθεί με κάθε λεπτομέρεια από τον οδοντίατρο για τις ιδιαιτερότητες της θεραπείας. Ο ασθενής καλείται να κάνει οσο το δυνατότερο περισσότερες ερωτήσεις και να πάρει τις απαντήσεις που τον ικανοποιούν.

Εφόσον πλέον ο ασθενής νοιώθει ικανοποιημένος σε ότι αφορά τις απαντήσεις που έλαβε ως προς το πρώτο σκέλος (διαδικασία τοποθέτησης)

έρχεται το ερώτημα τι οδοντικό εμφύτευμα θα επιλέξουμε από μια αγορά εμφυτευματων που απαριθμεί εκατοντάδες εταιρείας εμφυτεύματα ανα τον κόσμοι ;

Οι παράγοντες που θα καθορίσουν την επιλογή του εμφυτευματος είναι αρκετοί. Οι περισσοτεροι από αυτούς έχουν να κάνουν με τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε ασθενη.Την περιοχή τοποθέτησης,την ποιότητα του οστού, την ποσότητα του οστού,ανατομικές ανωμαλίες,εγγύτητα του εμφυτευματος προς τρίτους ανατομικούς σχηματισμούς (νευρα,αιμοφόρα αγγεία,ιγμόρεια,κ.α) και γενικά μια σειρά από παραμέτρους που ο εκάστοτε οδοντίατρος πρέπει να λάβει υπόψιν.

Ο ασθενής λόγο της ιδιότητας του, δηλαδή το ότι δεν είναι ειδικός, δεν μπορεί να πάρει μια αντικειμενική απόφαση ο ίδιος ως προς την επιλογή του οδοντικού εμφυτευματος.

Είναι επομένως κάτι το οποίο θα πρέπει να αφήσει στα χέρια του  οδοντίατρου.

Αυτό το οποίο θα μπορούσε να πληροφορηθεί ο ασθενής σαν καταναλωτής σχετικά με το εμφύτευμα που θα τοποθετηθεί είναι :

Ποσό καιρό τα εμφυτεύματα και η εταιρεία που τα αντιπροσωπεύει υπάρχουν στην αγορά; Αυτό ίσως και να είναι ένα καίριας σημασίας ερωτημα.Αφου οσο παλαιότερη είναι μια εταιρεία εμφυτευματων τόσο μεγαλύτερη κλινική έρευνα υπάρχει πίσω από αυτη.Επισης  θα υπάρχουν και αρκετά περιστατικά ασθενών όπου τα εμφυτεύματα τους παραμένουν πετυχημένα αρκετά χρονια.Επομενως έχουμε ένα εμφύτευμα δοκιμασμένο στο χρονο.

Ζητήστε εγγυησεις.Καθε σοβαρή εταιρεία εμφυτευματων προσφέρει εγγύηση εμφυτευματος για μια ζωή γιατί απλά είναι σίγουρη για το προϊόν της.

Τέλος μην ξεχάσετε να ζητήσετε από τον οδοντίατρο να σας δώσει τις ταυτότητες  των εμφυτευματων. Η ταυτότητα του εμφυτεύματος είναι ένα χρήσιμο εργαλείο το οποίο αποτελεί την εγγύηση της ποιότητας του εμφυτευματος. Περιγραφει με λεπτομέρεια το προσωπικό σας εμφύτευμα και μπορει να χρησιμοποιηθεί και από κάθε άλλο οδοντίατρο στο μέλλον προκειμένου να μπορεί να αναγνωρίσει το εμφύτευμα σας.