Μπορούν να βάλουν όλοι εμφυτεύματα;


οδοντικά εμφυτεύματα,Λάρισα,εμφυτευματολογοι

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΛΑΡΙΣΑ: Το αν μπορείτε να βάλετε εμφυτεύματα μπορεί να το κρίνει μόνο ο οδοντίατρος σας, αφού προηγηθεί ακτινογραφικός έλεγχος και γίνει αξιολόγηση της κατάστασης της γνάθου για μια τέτοια επέμβαση.

Υπάρχουν βέβαια και ειδικές κατηγορίες ατόμων, όπως οι εθισμένοι στο αλκοόλ, οι μανιώδεις καπνιστές και οι έχοντες χρόνια νόσο, στους οποίους μπορεί το ποσοστό επιτυχίας των εμφυτευμάτων να είναι μικρότερο του αναμενόμενου.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει το απαιτούμενο οστούν, ο οδοντίατρος μπορεί να προχωρήσει στη χρήση μοσχεύματος,προκειμένου να αποκαταστήσει το έλλειμμα πριν ή και στον ίδιο χρόνο με την τοποθέτηση του εμφυτεύματος.

Σε γενικές γραμμές το ποσοστό των ανθρώπων των οποίων δεν μπορούν να έχουν εμφυτεύματα είναι αρκετά μικρος.Το ποσοστό των ανθρώπων των οποίων επιλέγουν τα εμφυτεύματα έναντι των συμβατικών μεθόδων αποκατάστασης είναι συνεχώς αυξανόμενος. Στις ημέρες μας τα περισσότερα περιστατικά έλλειψης ενός 'η περισσοτέρων δοντιών θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με επιτυχία με την χρήση των εμφυτευματων. Δεδομένου ότι τα οφέλη είναι πολλαπλάσια ενώ η τιμη τους πλέον βρίσκεται σε μικρή απόκλιση σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους αποκατάστασης ίσως να αποτελεί την καλύτερη επιλογή οδοντιατρικής θεραπείας