ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΝΟΣ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ


οδοντίατροι,Λάρισα,δόντι,αντικατασταση,εμφύτευμα.

Εάν σας λείπουν ένα 'η περισσότερα δόντια, υπάρχουν αρκετές επιλογές προκειμένου να τα αντικαταστήσουμε.

Παρακάτω θα βρείτε μια σύντομη περιγραφή των επιλογών αντικατάστασης δοντιών.

ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ:  Αποτελεί ότι καλύτερο μπορεί να προσφερθεί στον τομέα της οδοντιατρικής. Είναι ότι πιο φυσικό και κοντινό στα δικα μας δοντια.Ειναι επίσης ότι πιο σταθερό και θεωρητικά κάτω από σωστες συνθήκες στοματικής υγιεινής,το περισσότερο ανθεκτικό στο χρονο. Έχει το πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων ειδών αποκαταστάσεων, ότι προκαλεί διέγερση του οστού κάτω από το τεχνητό δόντι, αποφεύγοντας έτσι την απώλεια του οστού, άρα και την προκύπτουσα αλλαγή στην εμφάνιση του προσώπου μας μακροπρόθεσμα. Εάν και τα οδοντικά εμφυτεύματα δείχνουν να έχουν ένα υψηλότερο αρχικό κόστος , τείνουν να διαρκούν περισσότερο ακόμα ίσως και για μια ζωή, κάτι το οποίο τα καθιστά μια πολύ αποδοτική θεραπεία.

ΓΕΦΥΡΑ: Ίσως ο περισσότερο κοινός τροπος αντικατάστασης ενός 'η περισσοτέρων δοντιών που έχουν χαθεί. Είναι απαραίτητος ο τροχισμος των παρακείμενων δοντιών, προκειμένου να στηριχθεί το τεχνητό δόντι στην μεση.Μειονεκτημα είναι ότι κάποιες φορες μπορεί να είναι απαιτητος ο τροχισμος δοντιών που εινα υγιή. Τις περισσότερες φορες είναι απαραίτητη η αντικατάσταση της γέφυρας μετά από 7-10 χρόνια .Οικονομικότερος τροπος αντικατάστασης του χαμένου δοντιου.Καλη αισθητική.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ: Συνήθως είναι επιλογή θεραπείας όταν ένας μεγάλος αριθμός δοντιών έχει χαθεί. Είναι μια καλή εναλλακτική όταν δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευματων.Η συγκράτηση της κατασκευής έχει να κάνει σε σημαντικό βαθμό με την κατάσταση των δοντιών που υπάρχουν στο στόμα. Περισσότερο προσιτή οικονομικα.Χρειαζεται χρονος προσαρμογής προκειμένου να είναι πλήρως λειτουργικές σε ότι αφορά την μάσηση ,ομιλία. Απαραίτητη η αφαίρεση τους από το στόμα κατά την διάρκεια της νύχτας . Απαραίτητη η αντικατασταση τους σε βάθος χρονου

ΟΛΙΚΕΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ: Είναι η επιλογή θεραπείας σε περιπτώσεις που έχουν χαθεί όλα τα δόντια στη μια 'η και στις δυο γναθους.Ειναι μια εναλλακτική όταν δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευματων. Απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρχει επιτυχία σε αυτό το είδος θεραπείας είναι να υπάρχει επαρκής ποσότητα οστού/ούλα στο στόμα,διαφορετικά οι οδοντοστοιχίες έχουν αστάθεια. Οικονομικότερη λύση των εμφυτευματων. Απαραίτητη η αφαίρεση τους από το στόμα κατά την διάρκεια της νύχτας . Απαραίτητη η αντικαταση τους σε βάθος χρονου.

ΚΡΕΜΑΣΤΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΥΠΟΥ MARYLAND: Συνήθως αποτελούν προσωρινή αποκατάσταση σε περιπτώσεις ξαφνικής απώλειας ενός μπροστινού δοντιου.Καλη αισθητική. Ελάχιστη εως και καθόλου επέμβαση στα παρακείμενα δόντια. Το τεχνητό δόντι στηρίζεται πάνω σε μικρά μεταλλικά 'η και πορσελάνινα φτερα τα οποία θα κολλησουν στο πίσω μερος των παρακείμενων δοντιών. Απαραίτητη η αντικαταση τους μακροπρόθεσμα με μια περισσότερο μονίμου τύπου αποκατάσταση