Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευτειτε από τον καρκίνο του στόματος;


οδοντίατροι,οδοντιατρεια, οδοντιατρειο,οδοντιατρος,Λαρισα,προληψη,καρκινος,στομα,καπνισμα

odontiatroi larisa .*Σταματήσετε το κάπνισμα, που είναι μη ασφαλές, σε οποιαδήποτε μορφή του.Ρωτηστε τον γιατρό σας,τον οδοντίατρο σας,τον φαρμακοποιό σας για το πως θα μπορούσατε να διακόψετε το κάπνισμα
*Τρώτε άφθονα φρούτα και λαχανικά, αποφεύγοντας διατηρημένα κρέατα - τα οποία, όπως ο καπνός, περιέχει νιτροζαμίνες.
Αποφύγετε την επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά. Οι περιπτώσεις καρκίνου μεταξύ των νέων αυξάνονται λόγω ενός συγκεκριμένου στελέχους του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV-16), το οποίο μπορεί να μεταδοθεί μέσω του στοματικού έρωτα.
*Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας τακτικά. Η εξέταση για σημάδια του καρκίνου του στόματος αποτελούν μέρος του συνόλου μιας οδοντιατρικής εξέτασης ρουτίνας.
*Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε ασυνήθιστα εξογκώματα, πληγές ή άλλες αλλαγές στο στόμα ή στο λαιμό σας τα οποία δεν δείχνουν να υπάρχει επούλωση εντός 2 με 4 εβδομάδες τότε κλείστε ένα ραντεβού με τον οδοντίατρο ή το γιατρό σας αμέσα.Τις περισσότερες περιπτώσεις απλά θα σας επαναβεβαιώσουν ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και θα είστε και εσείς ήσυχοι .Για την άλλη περίπτωση, αν κάτι πραγματικά συμβαίνει,τότε το ποσοστό επιβίωσης για τον καρκίνο του στόματος ανεβαίνει δραματικά όσο πιο γρήγορα  γίνει η διάγνωση και αντιμετώπιση της ασθένειας .