ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ


λευκανση δοντιων ,οδοντιατροι λαρισα

Ένα λευκό ,αστραφτερό χαμόγελο σίγουρα είναι το 50%  για  μια καλή αρχή και μια καλή πρώτη εντύπωση. Το υπόλοιπο 50 φυσικά είστε εσείς με την καλύτερη σας διάθεση .Εδώ θα βρούμε χρήσιμες πληροφορίες για ένα υπέροχο χαμόγελο.

Προϋποθέσεις για ένα καλό αποτέλεσμα.

Σωστή στοματική υγιεινή το Νο1

Πως μπορούμε να το πετύχουμε .Τακτικό βούρτσισμα,χρήση οδοντικού νήματος&στοματικού διαλύματος,Τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο.

Η λεύκανση σίγουρα θα μας προσφέρει ένα λαμπερό χαμόγελο αλλά το αποτέλεσμα θα είναι παροδικό αν δεν υπάρχουν τα παραπάνω.

Λόγοι κιτρινίσματος των δοντιών .

  1. Τσιγάρο, κατανάλωση καπνού.
  2. Καφές, Τσάι,Κόκκινο κρασί
  3. Ενεργειακά ποτά, αναψυκτικά
  4. Κόκκινες σάλτσες
  5. Φάρμακα.

Τα παραπάνω θα πρέπει να ελαττωθούν ,αν είναι δυνατό να διακοπούν .Τα φάρμακα φυσικά αν είναι η αίτια χρωματισμού των δοντιών ,συζητούμε με τον γιατρό μας αν είναι δυνατή η αντικατάσταση του φαρμάκου που χρωματίζει με κάποιο άλλο σκεύασμα .

Τρόποι Λεύκανσης 

Οδοντόκρεμες Λευκαντικές .Αποτελεσματικές μέχρι ένα βαθμό .Το λευκαντικό αποτέλεσμα ικανοποιητικό για κάποιον ο οποίος δεν έχει μεγάλες αξιώσεις για τον  βαθμό λεύκανσης .Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ως προς την περίοδο χρήσης καθώς μακροχρόνια χρήση εγκυμονεί κίνδυνο τα δόντια μας να γίνουν ευαίσθητα .Καλά είναι ο οδοντίατρος που μας παρακολουθεί να είναι ενήμερος για  το είδος οδοντόκρεμας  χρησιμοποιήσουμε .

Λεύκανση με νάρθηκες 'η με την χρήση λάμπας Laser.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι και οι 2 μέθοδοι είναι εξίσου αποτελεσματικοί.

Η μέθοδος με τους νάρθηκες είναι περισσότερο αργή αφού χρειάζονται κάποιες ημέρες χρήσης των ναρθήκων για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτεσμα .Σημαντικό πλεονέκτημα το μικρο ρίσκο να αναπτυχθούν ευαισθησίες στα δόντια αφού η διαδικασία είναι αργή άρα και ελεγχομένη

Η μέθοδος με την λάμπα layser έχει γρήγορο αποτέλεσμα αλλά υψηλότερο ρίσκο ανάπτυξής ευαισθησιών στα δόντια.

 Ο οδοντίατρος θα εξετάσει τα δόντια σας και την κατάσταση του στόματος και θα κρίνει τι είναι καταλληλότερο για εσάς 

Απαραίτητες προϋποθέσεις πριν γίνει η λεύκανση να γίνει καθαρισμός των δοντιών από την οδοντική πλάκα&πέτρα και φυσικά να μην υπάρχουν χαλασμένα δοντια.Θα πρέπει δηλαδή να καθαριστούν οι τερηδόνες και να σφραγισθούν .