ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ & ΔΟΝΤΙΑ. Στοματική Φροντίδα. Συμβουλές για τους καλοκαιρινούς μήνες


καλοκαιρινοί μήνες και υγειά δοντιών,οδοντίατροι,Λαρισα

Οδοντιατροι λαρισα .Η ζέστη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην υγεία των δοντιών μας. Υπερβολική ζέστη και ξηρό κλίμα μπορεί να βλάψει τα δόντια μας και τους γύρω ιστούς. Επίσης, η υψηλή υγρασία οδηγεί σε υπερβολική εφίδρωση, η οποία τελικά οδηγεί σε απώλεια της ενυδάτωσης. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για το στόμα μας. Εδώ είναι μια λίστα με μερικές εύκολες στο να ακολουθήσουμε συμβουλές για την διατήρηση της στοματικής υγείας και την απόλαυση του καλοκαιριού.

1) Κρατήστε το εαυτό σας ενυδατωμένο

Κρατώντας τον εαυτό σας ενυδατωμένο αποφεύγεται η φθορά των δοντιών, ενώ παράλληλα προστατεύουμε τα ούλα σας και το δέρμα σας. Καταναλώστε άφθονο νερό και να αποφεύγετε τα ζαχαρούχα ποτά. Το μάσημα τσίχλας χωρίς ζάχαρη μπορεί να είναι ιδανικό, δεδομένου ότι βοηθά στην παραγωγή σάλιου άρα και την ενυδάτωση του στόματος.

 2) Προστατέψτε το δέρμα σας

Η θερμότητα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών μπορεί να προκαλέσει σκασμένα, ξηρά χείλη. Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεστε για να προστατεύετε τα χείλη σας με lip gloss ή βάλσαμο. Προσπαθήστε να βρείτε τα προϊόντα με συντελεστή SPF που παρέχουν την υγρασία στο δέρμα. Τα προϊόντα αυτά μπορούν επίσης να αποκρούσουν τους πιθανούς κινδύνους του καρκίνου του δέρματος. Να θυμάστε ότι τα χείλη είναι τα πιο ευαίσθητα στα εγκαυματα σε σύγκριση με άλλα μέρη του σώματος.

3) Έξυπνα σνακ

Το καλύτερο καλοκαιρινό σνακ είναι αναμφίβολα τα φρέσκα φρούτα. Επιλέξτε τα σωστά φρούτα για τη συνολική υγεία των δοντιών σας. Για παράδειγμα, καρπούζι μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή καθώς βοηθά να καθαρίσει το στόμα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε νερό.Τα εσπεριδοειδή είναι όξινα και μπορεί να οδηγήσουν σε διάβρωση του σμάλτου των δοντιών. Αν επιλέξετε να φάτε τα εσπεριδοειδή, φροντίστε να βουρτσίζετε και να ξεπλενετε τακτικά.

4) Κολυμπήστε με σύνεση

  Το κολύμπι σε πισίνα μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση και αποδυνάμωση των δοντιών. Αυτό συμβαίνει λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε χλώριο στην πλειοψηφία των δεξαμενών. Σε αντίθεση, το κολύμπι στην θάλασσα μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει τα βακτήρια του στόματος λόγω των υψηλών επιπέδων αλατιού. Ωστόσο, αν η επιλογή σας για κολύμπι αυτό το καλοκαίρι είναι η πισίνα,  τότε θα ήταν μια καλή συνήθεια να βουρτσίζετε μετά από αυτή τη δραστηριότητα ώστε να περιορίσετε τις χημικές ουσίες που προσκολλούνται  στα δόντια  από το νερό της πισίνας.

5) Μην παραλείπετε το πρωινό σας

Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες  να παραλείπουν το πρώτο γεύμα της ημέρας. Ωστόσο, να θυμάστε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα. Όταν λείπει το πρωινό, έχουμε μια τάση για ανθυγιεινά τσιμπολογήματα για όλη την διάρκεια της ημέρας. Αντίθετα, αν φάτε ένα πλήρες πρωινό και στη συνέχεια βουρτσίστε αργότερα, δεν θα υπάρχει ο έντονος πειρασμός στο να καταναλώσετε ανθυγιεινές τροφές.

Η στοματική υγιεινή έχει μεγάλη σημασία για ένα υγιές χαμόγελο και την ευημερία των δοντιών σας. Αυτό περιλαμβάνει φροντίδα στο σπίτι, στην εργασία, στις διακοπές. Εκτός από αυτό, το καλοκαίρι παρουσιάζει τις δικές του προκλήσεις όσον αφορά την υγεία των δοντιών σας. Η κατανόηση των παραπάνω εννοιών μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα ένα λαμπερό και πάνω από όλα ,υγιές χαμογελο.

Καλό σας καλοκαίρι.