Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ ΣΤΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ


οδοντιατροι Λαρισα,ενδοστοματικη καμερα,οδοντιατρεια,οδοντιατρειο,Λαρισα

Η ενδοστοματικη κάμερα αποτελεί ένα σύγχρονο οδοντιατρικό εργαλείο το οποίο έχει ως σκοπό να διευκολύνει στην διάγνωση,καθότι παρέχει την δυνατότητα καθαρής και μεγενθυμενης εικόνας ιδιαίτερα των πίσω δοντιών όπου η πρόσβαση και εξέταση τους είναι περισσότερο δυσκολη.Επισης μπορεί να διαφωτίσει τον ασθενή για την πραγματική εικόνα της κατάστασης του στόματος του.

Οι περισσότεροι ασθενείς φοβούνται πάνω στην οδοντιατρική καρέκλα και αυτό εξαιτίας της άγνοιας για το τι έχουν και τι πρέπει να γίνει. Δείχνοντας στον ασθενή τα συγκεκριμένα προβλήματα στο στόμα του και εξηγώντας οπτικά πια την κατάσταση του και το τι πρέπει να γίνει, συντελούμε αφενός στη δημιουργία εμπιστοσύνης μεταξύ οδοντιάτρου και ασθενή (καθότι γνωρίζει και κατανοεί ακριβώς τι πρόκειται να κάνουμε στο στόμα του) και αφετέρου καθησυχάζουμε τον ασθενή καθότι έχει άποψη για το τι πρόκειται να γίνει στο στόμα του με αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου εργασίας από τον οδοντίατρο.

 

Σημαντική είναι και η χρήση της ενδοστοματικής κάμερας ως μέσο εκπαίδευσης του ασθενή για τήρηση σωστής στοματικής υγιεινής επισημαίνοντας μέ πραγματικες εικόνες του στόματος του τα σημεία εκείνα στα οποία δυσκολεύεται να διατηρήσει σωστη υγιεινή.  

Η ενδοστοματικη κάμερα αποτελεί ένα εργαλείο το ποιο συντελεί στην ευκολότερη επικοινωνία οδοντίατρου ασθενή, καθώς και στην καλύτερη κατανόηση του προβλήματος από την πλευρά το ασθενη. Αυτο γίνεται επειδή ο ασθενής μπορεί άμεσα και από μονος του, να εντοπίσει το πρόβλημα με τα μάτια του. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα την ευκολοτερη συγκατάθεση του ασθενή στο να προχωρήσει ως προ την οδοντιατρική εργασία καθώς με την εικονα ειναι αμεσα κατανοητο το προβλημα 'η όπως λέει και ο λαός μας...μια εικόνα χίλιες λέξεις!