Γιατί να βάλω εμφυτεύματα;


εμφυτευματα λαρισα

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΛΑΡΙΣΑ.Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πλεονεκτούν τα εμφυτεύματα. Οι σημαντικότεροι λογοι είναι οι εξής:

α) H δυνατότητα που έχουν τα εμφυτεύματα να αναπληρώνουν ένα μεμονωμένο δόντι χωρίς να χρειάζεται να γίνει παρέμβαση στα διπλανά δόντια.Κατι το οποίο είναι πολύ σημαντικό έναντι της γέφυρας η οποία αναγκαστικά προϋποθέτει τη θυσία υγιούς οδοντικής ουσίας κατά το τρόχισμα των δοντιών που προορίζονται για στηρίγματα.

β) Άλλος σημαντικός λόγος είναι ότι έχουν τη δυνατότητα να αναπληρώσουν όλα τα δόντια στο στόμα (άνω και κάτω γνάθο) παρέχοντας άριστη σταθερότητα και δύναμη στον τεμαχισμό της τροφής, κάτι που με την κλασσική μασέλα - οδοντοστοιχία αυτό δεν είναι εφικτό.

γ) Προλαμβάνεται η ατροφία του ίδιου του οστού, διότι κατά τη μάσηση παρέχουν το ερέθισμα που χρειάζεται το οστό για τη συνεχή αναγέννησή του.Αποτρεπεται έτσι η πρόωρη ατροφία των γνάθων η οποία πολλές φορες προσδίδει γεροντική εξωτερική εμφάνιση του προσώπου ακόμα και σε νεαρότερα άτομα τα οποία έχουν χάσει πρόωρα, έναν αριθμό δοντιών.

δ) Ο βασικότερος όμως λόγος είναι ότι το άτομο νιώθει τα εμφυτεύματα σαν τα φυσικά του δόντια με όλα τα συναφή πλεονεκτήματα.