Εμφυτευματολόγοι οδοντίατροι


εμφυτευματολογοι οδοντιατροι, εμφυτευματα,Λαρισα,εμφυτευματα Λαρισα

Οδοντίατροι Λάρισα. Οι εμφυτευματολογοι οδονοντιατροι είναι ειδική κατηγορία οδοντιάτρων οι οποίοι ασχολούνται κατά κύριο λόγο με την τοποθέτηση οστεοενσωματομενων οδοντικών εμφυτευματων για την αντικατάσταση ενός 'η και περισσοτέρων δοντιών τα οποία μπορεί να έχουν χαθει.Οι εμφυτευματολογοι οδοντίατροι μπορεί να αναλαμβάνουν εξολοκλήρου την θεραπεία (χειρουργικό και προσθετικό κομμάτι) 'η μονάχα το χειρουργικό κομμάτι, δηλαδή την τοποθέτηση του οδοντικού εμφυτευματος και έπειτα να παραπέμπουν τον ασθενή στον οδοντίατρο του για την προσθετική εργασία.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν το σχημα κοχλία, το οποίο τοποθετούμε μεσα στο οστό της γνάθου, κάτω από τα ούλα και έπειτα συνδέεται ειδικό εξάρτημα πάνω σε αυτό το οποίο και θα στηρίξει την τελική αποκατάσταση ,στεφάνη- θήκη. Τα εμφυτεύματα είναι κατασκευασμένα από βιοσυμβατα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται από πολλά χρόνια και σε άλλους τομείς της ιατρικής χωρίς επιπλοκές(π.χ ορθοπεδική).Επομένως  είναι ασφαλή για τον οργανισμό μας και με υψηλό ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 97%

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία αλλά και την μακροβιότητα της θεραπείας είναι τα εξής :

 

1) Η καλή υγεία του ασθενη.Υπαρχουν παθήσεις της γενικής υγείας του ασθενή,οι οποίες θα μπορούν επηρεάσουν τα εμφυτευματα.Αρα θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν πριν την τοποθέτηση εμφυτευματων.

2 )Η καλή κατάρτιση του οδοντίατρου και η χρήση ορθών τεχνικών.

3) Η καλή συνεργασία του ασθενή κατά την διάρκεια της θεραπείας αλλά και φροντίδα των εμφυτευματων μετά την τοποθέτηση τους, τόσο στο σπίτι οσο και στο οδοντιατρείο.