Εμφυτεύματα Λάρισα: Οδοντικά εμφυτεύματα 'η γέφυρα.Τι να επιλέξω;


εμφυτευματα Λαρισα,Οδοντικα εμφυτευματα Λαρισα

Εμφυτεύματα Λάρισα : Όταν θέλουμε να αντικαταστήσουμε ένα μεμονωμένο δόντι που έχει χαθεί έχουμε δύο επιλογές. Με ένα εμφύτευμα είτε  με μια γέφυρα .

Με μια γρήγορη ματιά εύκολα μπορούμε να πούμε ότι από άποψη κόστους καλύτερη επιλογή είναι η γεφυρα.Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Οι λογοι είναι οι εξής:

Σύγκριση -(Τιμή,Κόστος εμφυτευματων και γέφυρας,Υπέρ και κατά)

  1.  Κόστος  μιας γέφυρας 3 δοντιών κυμαίνεται μεταξύ 450€ και 900€ ανάλογα με το υλικό, ενώ το κόστος οδοντικού εμφυτευματος  είναι από 600 έως 1200€. Οι τιμές διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή ή από οδοντιατρείο σε οδοντιατρειο.Γενικα όμως τα εμφυτεύματα είναι περίπου 25-30% ακριβότερα από μια συμβατική γέφυρα δοντιών. Στην γέφυρα η εργασία ξεκίνα και ολοκληρώνεται εντός 2 με 3 εβδομάδες επομένως συνήθως η αποπληρωμή είναι σχετικά αμεση.Ενω στα εμφυτεύματα η φύση της θεραπείας ,μας δίνει στην διάθεση μας περίπου 3 με 6 μηνες, άρα και περισσότερο χρονο για την αποπληρωμή της θεραπειας . 
  2. Διάρκεια ζωής Τα εμφυτεύματα έχουν εγγύηση ζωής ενώ μια γέφυρα στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει να αντικατασταθεί μετά από 7-10 χρόνια το αργότερο. Που σημαίνει ότι κατά την διάρκεια της ζωής μας και ανάλογα σε ποια ηλικία τοποθετήθηκε μια γέφυρα,μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθεί πολλές φορες. 
  3. Φθορά δοντιών. Προκειμένου να τοποθετήσουμε μια γέφυρα απαιτείται ο εκτεταμένος τροχισμος των δοντιών  που στηρίζουν την γέφυρα.
  4. Κακή υγιεινή. Οι γέφυρες ανέκαθεν είχανε θέμα με τον καθαρισμό των τροφών κάτω από αυτές .Η μη τήρηση σωστή υγιεινής έχει σαν αποτέλεσμα τον τερηδονισμό και την καταστροφή των δοντιών κάτω από τις γέφυρες .Με αποτέλεσμα πολλές φορες την απώλεια δοντιών και ένα ακόμα μεγαλύτερο μελλοντικό κενό .
  5. ​Απώλεια Οστού. Αφού ένα δόντι χαθεί,χάνεται και ένα τμήμα του οστού που στήριζε την ριζα του δοντιου.Αυτη η οστική απώλεια συμπαρασύρει πολλές φορες και τα γειτονικά δοντια.Με αποτέλεσμα τα γειτονικά δόντια να έχουν τάση μετακίνησης προς το κενό που έχει αφησε πίσω του το χαμένο δοντι.Αποτεσμα δημιουργία κενών μεταξύ των γειτονικών δοντιών(στράβωμα  δοντιών). Μόνο τα εμφυτεύματα έχουν την ικανότητα να διατηρούν το οστό,αφού το εμφύτευμα παίζει το ρολο της ρίζας του δοντιού που χάθηκε.​

Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνουμε ότι μακροπρόθεσμα η αντικατάσταση ενός χαμένου δοντιού με ένα εμφύτευμα είναι η καλύτερη δυνατή λύση. Αυτό γιατί μακροπρόθεσμα μια γέφυρα θα μας κόστιζε αρκετά περισσότερο καθώς επίσης θα επιβάρυνε σημαντικά την γενικότερη υγεία του στόματος μας,αφού το ρίσκο να χαθούν περισσότερα δόντια είναι αυξημένο.