3 περιπτώσεις που τα δόντια μπορεί να σε … μεγαλώσουν!


οδοντιατροι,λαρισα, βούρτσισμα,δοντια, στοματική, υγιεινή,προληψη

Ο ευκολότερος (και λιγότερο επώδυνος) τρόπος να σταματήσετε το χρόνο είναι να προσέχετε τα δόντια και ως εκ τούτου το χαμόγελό σας.

#1: ΛΕΚΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΑ ΔΟΝΤΙΑ

Όσο μεγαλώνουμε τα δόντια μας σκουραίνουν και αυτό είναι φυσικό, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορεί να επιταχύνουν τον αποχρωματισμό των δοντιών. Η πιο προφανής αιτία για τον αποχρωματισμό είναι το κάπνισμα. Επίσης, το τσάι, ο καφές, το κρασί, τα μούρα, οι χυμοί φρούτων, τα αναψυκτικά τύπου κόκα- κόλα, και η σάλτσα σόγιας μπορούν επίσης να λεκιάσουν τα δόντια σας με τον καιρό.

Αυτό που προτείνουν οι οδοντίατροι είναι να πίνετε ένα ποτήρι νερό αφού φάτε ή πιείτε κάτι από αυτά. Οι οδοντίατροι συνιστούν επίσης, να χρησιμοποιείτε καλαμάκι όταν πίνετε ζαχαρούχα ποτά.

#ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΜΑΛΤΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

Καθώς μεγαλώνουμε το σμάλτο των δοντιών μας φθείρεται, το οποίο μας κάνει να φαινόμαστε μεγαλύτεροι. Το βούρτσισμα περισσότερο από ότι χρειάζεται καθώς και το άτσαλο βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω διάβρωση του σμάλτου.

Επίσης, τα όξινα φαγητά και ποτά, όπως ο χυμός του λεμονιού, τα κεράσια, το κρασί, τα αθλητικά ποτά, και η σόδα μπορεί να μαλακώσουν το σμάλτο, οπότε αν βουρτσίσετε αμέσως μετά υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος διάβρωσης του.

Τέλος, το τρίξιμο των δοντιών κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί επίσης να φθείρει τα δόντια σας.Αυτο είναι ένα πρόβλημα το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί στο οδοντιατρείο με την βοήθεια του οδοντιάτρου σας.

#3: ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΥΛΩΝ

Τι συμβαίνει με το υπερβολικό βούρτσισμα;

Μπορεί να επιταχύνει την υποχώρηση των ούλων σας με αποτέλεσμα τα δόντια σας να φαίνονται περισσότερο. Με τον καιρό, τα ούλα χάνουν τη στρογγυλότητα τους και συρρικνώνονται φυσικά, αλλά γιατί να επιταχύνετε αυτήν τη διαδικασία;

Οπότε, οι οδοντίατροι συνιστούν καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών δύο φορές την ημέρα με ήπιες κυκλικές κινήσεις σε γωνία 45 μοιρών ώστε να φτάνετε το σύνολο των δοντιών και των ούλων.

Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο σας τουλάχιστον μια με δύο φορές το χρόνο!

 

 

 

 

 

Πηγη:dentalalert.gr